2e week - Reisverslag uit La Mata, Spanje van Marieke Wientjes - WaarBenJij.nu 2e week - Reisverslag uit La Mata, Spanje van Marieke Wientjes - WaarBenJij.nu

2e week

Door: mariekewientjes

Blijf op de hoogte en volg Marieke

12 September 2011 | Spanje, La Mata

Week 2

Alicante!
Het weekend in Alicante met Lisanne vorige week was erg leuk! We hadden niet zo heel veel tijd dus hebben niet veel gedaan maar ik weet zeker dat ik er nog veel vaker naartoe ga.
Na onze rare busavonturen hadden wij mijn collega gevraagd om ons te brengen.We kwamen s’ochtends aan en konden het hostel makkelijk vinden. We konden nog niet inchecken dus lieten we onze tas achter en gingen Alicante verkennen. Ons hostel was niet ver van Castillo Santa Barbara, dit is wat je vaak ziet op plaatjes van Alicante (een kasteel op een berg). We liepen hier een stuk naar boven maar het was te warm en vermoeiend om helemaal naar boven te lopen, ik kwam er later achter dat je ook een lift of zoiets kan nemen dus dat wil ik dan de volgende keer wel doen. We gingen aan een andere kant weer naar beneden over ontelbare trapjes. Tijdens het lopen door de stad hebben wij de Catedral De S. Nicolas gevonden en daar stond een mooi beeld van Sinterklaas!
We hebben ons even ingesmeerd en toen gingen we dit strand ook eens verkennen. Het is trouwens wel heel fijn voor mij dat ik in deze zee kan zwemmen en eigenlijk geen last krijg van mijn allergie (behalve als er een hele koude wind staat). We hebben daar iets te lang in de zon gelegen dus aan het eind van de dag waren wij wel een beetje rood.
S’Avonds zijn we nog even wat gaan eten en rond gaan lopen, er stonden overal kraampjes en straat-artiesten. Uiteindelijk zijn wij niet zo heel laat terug gegaan omdat Lisanne weer vroeg op moest om naar het vliegveld te gaan.

De volgende ochtend heb ik even ontbeten in het hostel en toen ben ik maar rond half 12 vertrokken. De kerk van Santa Maria stond bijna naast ons hostel en die was geopend dus ik ben daar even gaan kijken. Helaas mocht ik er geen foto’s maken maar het was echt heel groot, mooi en indrukwekkend. Er hingen veel schilderijen en voor in de kerk hingen grote sculpturen van goud.
Toen ben ik uiteindelijk maar langs de haven naar het busstation gelopen.. toch maar proberen deze keer. Nou ik was dus bij het ‘oude’ busstation terwijl ik bij het nieuwe moest zijn, dat was opzich niet zo ver uit elkaar en het was ook pas sinds 1 september veranderd dus dat maakte niet uit. Uiteindelijk kwam ik er achter dat ik niet eens over hoefde te stappen om naar La Mata te gaan dus om 3 uur was ik netjes thuis. Daarna had ik dus nog mooi tijd om naar het strand te gaan.

Werk
Op maandag ben ik begonnen op mijn afstudeerstage. Ik heb nog meer collega’s ontmoet en voelde mij al snel thuis. Ik heb een aantal werkzaamheden gedaan voor het bedrijf, zoals het opbouwen en bijhouden van de (nieuwe) Franse website en daarnaast ben ik uiteraard bezig met mijn scriptie. Ik heb hiervan mijn plan van aanpak afgemaakt en mijn begeleider was er tevreden over. Het eerste deel van mijn onderzoek is marktonderzoek en ik ben hier ook al een beetje mee begonnen. Wel lastig soms om de informatie te zoeken omdat veel in het Frans is maar met wat hulp, goeie (Engelse) websites en een vertaalmachine gaat het nog wel goed komen.

Shopping en party!
Een van mijn collega’s woont ook in La Mata dus op donderdag hebben wij gezellig even gewandeld, sangria gedronken en calamari gegeten. We hebben ook besloten om binnenkort te beginnen met joggen/hardlopen want het motiveert meer als je dat samen doet. Zij is wat ouder maar lijkt eigenlijk wel jong van uiterlijk en gedrag dus dat is wel gezellig. Verder leert zij mij Spaans en ik heb deze week al best veel geoefend.

Op zaterdag zijn wij naar het winkelcentrum in Torrevieja gegaan (Habeneras). Wij zouden ook nog naar een film gaan (in het Spaans) maar uiteindelijk waren wij te druk met alle winkels bezoeken en was er geen tijd meer. Ik heb een aantal nodige dingen gekocht zoals een Spaanse telefoon (mijn Nederlandse nummer is dus eigenlijk niet meer in gebruik dus als je mijn Spaanse nummer wilt moet je maar even emailen/facebooken). Daarnaast heb ik ook hardloopschoenen gekocht. Verder waren we helaas net iets te laat voor de zomersale en was het vooral herfstkleding in de winkels maar toch heb ik een paar koopjes gevonden zoals leuke sandalen. We gingen ook nog naar de €20 eurowinkel waar alles dus €20 euro kost en ze hebben hier voornamelijk schoenen, tassen en andere accessoires. De producten zijn ook erg exclusief dus voor €20 euro heb je toch wat bijzonders. Hier heb ik een leuke tas gekocht zodat ik wat meer mee kan nemen dan in mijn handtas (zoals mijn elektronisch woordenboek).

Zij heeft ook een zoon van 18 jaar en hij ging zaterdagavond afspreken met een groep vrienden in Torrevieja en ik mocht wel mee. Was heel gezellig en ik heb goed mijn Spaans geoefend, daarnaast hebben zij een beetje hun Engels geoefend. Ik heb een aantal clubs bezocht in Torrevieja maar ik heb nu geen idee meer waar zij nou precies zijn. De muziek was gewone popmuziek en natuurlijk Spaanse muziek, die Spaanse muziek deed me dan ook weer denken aan reggaebar en Xotix. Ik was erg blij dat ik niet thuiszat op mijn zaterdagavond en een aantal jonge mensen heb ontmoet.

Op zondag heb ik natuurlijk niet veel gedaan, alleen even op het strand liggen en een siesta houden ;)

• 12 September 2011 - 09:06

Sanne:

Fijn dat je het naar je zin hebt en ook dat je gewoon in de zee kunt zwemmen =D Hier is het niet zo warm, dus je zit perfect daar. Nog heel veel plezier de komende tijd! xx

• 12 September 2011 - 19:50

Jesper:

en jij was bang dat je niet snel vrienden maakte? volgens mij niets om je zorgen over te maken ;-)