Eerste week - Reisverslag uit La Mata, Spanje van Marieke Wientjes - WaarBenJij.nu Eerste week - Reisverslag uit La Mata, Spanje van Marieke Wientjes - WaarBenJij.nu

Eerste week

Door: mariekewientjes

Blijf op de hoogte en volg Marieke

02 September 2011 | Spanje, La Mata

Beste volgers,

Na een half jaartje in Nederland heb ik toch weer besloten om jullie te verlaten. Ik doe nu 5 maanden mijn afstudeerstage in Spanje!

Vakantie
Ik ben op maandag 29 augustus vertrokken, samen met Lisanne die de eerste week bij mij is gebleven. Wij vertrokken s’nachts rond half 2 uit Enschede (met mama en papa) en vlogen vanaf Düsseldorf naar Alicante. We kwamen rond 9 uur s’ochtends aan. Na mijn kofferdrama in Frankrijk (waar mijn koffer 2 dagen na mij aankwam..) was er nu alweer een probleem. Iemand met dezelfde koffer had niet goed opgelet en de mijne meegenomen, wij zijn dus met haar koffer naar de balie gegaan en uiteindelijk werd mijn naam omgeroepen (op een Spaanse manier) en konden we de koffers omruilen.

Vervolgens haalde Rogier (een collega) ons op en we gingen even langs kantoor. Hier hebben we mijn baas en een aantal collega’s ontmoet, ze waren allemaal heel vriendelijk en gezellig. Ik had de rest van de week nog vrij gekregen om nog even vakantie te vieren met Lisanne.

Toen werden we naar mijn appartement gebracht in La Mata. Eerst hebben wij even boodschappen gedaan met als belangrijkst: zonnebrandcrème! Want het is hier namelijk echt zomer. Daarna zijn we even naar het strand gelopen en hebben we even van het weer genoten. Toen we daarvan terugkwamen hebben we een siesta gehouden en vervolgens was het tijd om wat tapas te gaan eten. Een van de dingen die we besteld hadden was octopus, dit was wel een beetje raar omdat de zuignappen er nog aan zaten.. het was best te eten maar niet onze favoriet.

Op dinsdag moest ik nog even langs kantoor om nog wat collega’s te ontmoeten die mij gauw een paar dingen uitlegden omdat zij daarna zouden vertrekken uit Spanje. De rest van de dag hebben wij weer aan het strand gelegen. Woensdag wouden we naar Torrevieja want dat is een stukje groter dan La Mata. Eerst gingen wij s’ochtends hier nog even naar de markt wat erg gezellig en goedkoop was! Hier kwamen we ook nog wat Nederlanders tegen waar we een klein praatje mee maakten. We namen de bus naar Torrevieja, het was echter heel onduidelijk wanneer we nou echt in Torrevieja was en wat het centrale busstation was, dit stond nergens aangegeven en blijkbaar zitten de places to be ook erg verspreid over de stad. We hebben even gegeten, een paar winkels bezocht en nog even van het strand genoten. Daarna hadden we wel genoeg van het rondlopen en zijn we weer naar huis gegaan.

Donderdag gingen wij naar een waterpretpark in Torrevieja dat blijkbaar ook nog maar een weekje open is. Het was weer een ramp om hier te komen dus vanuit Torrevieja hebben wij een taxi genomen naar Aquanopolis. Daar zijn we van alle leuke glijbanen geweest en hebben we zelfs nog aqua-aerobics gedaan, we mochten zelfs als laatste nog een keer van glijbaan omdat het park alweer dichtging. De terugweg was nog een grotere ramp maar uiteindelijk waren we weer in La Mata.

Op vrijdag zijn wij s’ochtends even naar het strand geweest maar het was al erg bewolkt. Na een tijdje gingen we maar even naar huis en s’middags begon het ook echt te regenen en onweren. Toen hoorden wij ook nog eens van iemand in Nederland dat het daar wel mooi weer was..

Zaterdag gaan we naar Alicante en op zondagochtend vertrekt Lisanne weer naar Nederland.

Afstudeerstage
Mijn afstudeerstage is bij een makelaars/vastgoedbedrijf genaamd Casa Las Dunas. Het is een familiebedrijf dat is opgezet door Nederlanders en de meeste medewerkers zijn dan ook Nederlands. Zij verhuren en verkopen woningen/appartementen hier aan de Costa Blanca aan Nederlanders maar ook aan andere Europeanen. Voor mijn scriptie ga ik marktonderzoek doen in de Franse markt hiervoor en er een marketingplan voor opstellen. Daarnaast hou ik me tijdens mijn stage bezig met het bijhouden van de website en hoop ik nog andere ervaringen op te doen.

• 27 September 2011 - 11:00

Yvonne:

in La mata B52 BIJ DE MARKT lekkere calamaris en bij kioska aan het strand,,in torrevieja lekker eten en drinken bij dos chicas