Laatste blog - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Marieke Wientjes - WaarBenJij.nu Laatste blog - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Marieke Wientjes - WaarBenJij.nu

Laatste blog

Door: mariekewientjes

Blijf op de hoogte en volg Marieke

26 Januari 2011 | Nieuw Zeeland, Wellington

Dit is dan mijn laatste verslag van de reis.. Laurens en ik hebben net mijn koffer ingepakt en de doos met extra spullen die opgestuurd moet worden.. Morgen vlieg ik om 3 uur weg uit Wellington :(

Een kort verslag van de kerstvakantie op het zuid eiland, het hele verslag vertel ik graag persoonlijk als ik terug ben ;):

Samen met Florence vloog ik naar Christchurch waar we Ebru en Nikie ontmoeten bij het hostel. De volgende dag gingen we met de huurauto naar Akaroa en daarna naar Arthurs Pass. We sliepen een nacht in een hostel daar terwijl het erg aan het regenen was... zo erg dat de volgende dag de wegen aan beide kanten afgesloten waren.. uiteindelijk ging de weg terug naar Christchurch weer open dus reden we die kant maar op om de nacht door te brengen in Methven. Daarna hadden we een mooie rit langs Lake Tekapo naar Wanaka. In Wanaka hebben we puzzle world bezocht en daarna zijn we verder gereden naar Te Anau. Daar zijn we s'avonds naar een lokale kroeg geweest.. heel interessant! De volgende ochtend gingen we een cruise doen op Milford Sound, erg mooi met watervallen en zeehonden! Toen zijn we teruggereden naar Queenstown om oud&nieuw te vieren! Er waren nog veel andere vrienden daar dus het was erg gezellig!! De volgende dag zijn we daar nog gebleven en zijn we met de gondola naar boven gegaan, daar heb ik een bungy en een swing gedaan! Heel spannend en door het gegil ben ik bijna mijn stem kwijt geraakt! S'avonds was het weer tijd voor een feestje en de volgende dag reden we naar Franz Josef. Helaas regende het te veel dus hebben we de glacier niet gezien :(. Toen zijn we doorgereden naar Greymouth en Punakaiki om de Pancake Rocks te bekijken. Daarna was alweer de laatste dag en reden we naar Picton om met de ferry terug te gaan naar Wellington!

De dag na mijn aankomst moest ik alweer naar werk! Het was erg rustig om de meeste mensen nog vakantie hadden..

Het weekend erna kwamen er meer vrienden door Wellington vanuit het zuid eiland naar Auckland, we hebben dus nog maar even lekker gefeest!

De week erna had ik mijn nieuwjaarsborrel en afscheidsborrel van werk! Was erg gezellig en ze hebben me een mooi nieuw zeelands kookboek gegeven!

In het weekend ben ik naar Auckland gevlogen voor een feestje van een vriendin en om gezellig rond te hangen met de leuke mensen daar!

Daarna had ik nog 3 werkdaagjes en op woensdag moest ik dan toch maar afscheid nemen, dat was wel even moeilijk!!

Op donderdag ben ik met Tod en Erin naar Auckland gereden. We zijn even naar het Auckland museum geweest waar de Outrageous Fortune Exhibition was.. maar dat zegt jullie waaarschijnlijk niks.. En op vrijdag de Big Day Out!! Het was erg gaaf en toch best anders dan de festivals die ik gewend ben. Het was een bewolkte dag met een beetje regen maar ik ben toch nog wel een beetje verbrand maar verder heel bruin geworden!!

Daarna ben ik het weekend nog rond blijven hangen in regenachtig Auckland en op maandag moest ik weer richting Wellington... was erg moeilijk om toen afscheid te nemen :(

Hier in Wellington heb ik de laatste souvenirs gekocht en met de laatste paar mensen afgesproken.. Gisteren ben ik nog op een ritje op de motor geweest met een collega, was erg gaaf!

Nou... dat was het dan! Morgen ga ik weer richting het koude Nederland.. Tot snel!

• 28 Januari 2011 - 04:46

Wilma En Anthony:

We vinden het fijn dat je een geweldige tijd hebt gehad in New Zealand, maar zijn ook heeeeel blij dat je weer naar huis komt! :):)